Catre Admin.
Va rog sa preluati acest mesaj si sa-l postati unde credeti ca este mai vizibil pentru colegii nostri. Este un mesaj al pensionarilor militari si propun sa realizam si noi o actiune asemanatoare. Am incredere totala in colegii din Bucuresti ca vor reactiona.
Iata ca militarii, care sunt intr-o situatie asemanatoare cu a noastra, se mobilizeaza. Va rog sa accesati si blogul lor si sa actionam.
Cititi, va rog:
Senatorii vor lucra la Legea pensiilor sub “supravegherea” atentă a militarilor pensionari
Într-un comunicat al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) se face apel la pensionarii militari de a participa în număr mare la şedinţele în plen ale Senatului României în momentul în care se va discuta Legea privind sistemul unitar de pensii publice.
În comunicat se arată că “În conformitate cu Legea fundamentală a ţării, cu principiile democratice ale unui stat de drept, oricare cetăţean poate asista la dezbaterile din Senat asupra legii, dezbaterile fiind publice, în următoarele condiţii :
- Oricare cetăţean se poate prezenta cu buletinul de identitate în mână, luni după amiaza, 19.04.2010, şi marţi dimineaţa, 20.04.2010, la intrarea în Senat (intrarea din str. 13 Septembrie), uzând de dreptul de a asista la dezbateri;
- Cetăţeanul care asistă la dezbateri nu are voie să se manifeste în nici un fel; cu alte cuvinte, nu are voie să conturbe derularea lucrărilor prin gesturi, voce, fluierături, etc. Poate asista liniştit, până la capăt, spre a fi privit în ochi de către acei care vor vota;
- Dacă solicitanţii vor fi în număr prea mare, vor putea sta la coadă liniştiţi, pe holurile Senatului, în curtea Parlamentului, pe stradă, aşteptând să se elibereze un loc pentru a putea asista din la dezbateri din balcoanele care au capacitate limitată.
În concluzie, oricare cetăţean poate asista la dezbateri, pe răspunderea lui.”
Potrivit SCMD, “toate amendamentele şi propunerile de exceptare a militarilor din Legea privind sistemul unitar de pensii publice, făcute de către senatorii loiali României au fost respinse cu o singură excepţie: amendamentul diversionist privind acceptarea ca punctul de pensie să meargă până la 45% din salariul minim brut pe economie.
Toate pensiile militare vor scădea cu până la 71%. Majoritatea, aşa cum am estimat noi, cu 40-60%. Legea va fi introdusă pe ordinea de zi a Senatului, luni, 19.04.2010.”
SCMD face apel la senatorii care au rămas “loiali României”, să nu voteze “Legea Boc-Şeitan”, să fie prezenţi la Senat atât luni cât şi marţi, şi să nu părăsească sub nici un pretext sala de şedinţă.
MAi mult SCMD anunţă că va înregistra şi va face public, “prin toate mijloacele pe care legea le permite, numele senatorilor care vor vota pentru destructurarea Armatei României; din secunda următoare votului, SCMD va intra în campanie , pe durata nelimitată, 24 de ore din 24, împotriva acestora.”
“Reafirmăm totodată necesitatea dezvoltării acţiunii de lămurire a deputaţilor în privinţa antieuropenismului, neconstituţionalităţii şi lovirii de nulitate a Proiectului de Lege.”
Reamintim că în urma simulării efectuate de MApN, cu specialişti din cadrul Ministerului Muncii, s-a stabilit că pensiile militare vor fi afectate prin aplicarea Legii sistemului unitar de pensii, acestea reducându-se cu un procent între 19 şi 69%.
Ministrul Apărării şi-a asumat autenticitatea datelor şi şi-a arătat disponibilitatea depunerii demisiei în cazul în care pensiile militarilor vor scădea.
La rândul lor, militarii pensionari şi-au afirmat hotărârea de a ataca pe cale jurididică legea; atmosfera creată în rândul acestora nu exclude acţiuni mai ferme , cum ar fi : pichete, marşuri şi demonstraţii antiguvernamentale, antiprezidenţiale şi antiparlamentare.
Sursa
http://militar.infomondo.ro/actualitate/senatorii-vor-lucra-la-legea-pensiilor-sub-supravegherea-atenta-a-militarilor-pensionari.html#more-3082
Multumesc Adrian este pe prima pagina!

Admin.